EnergiWatch

Nørremarks assistent sladrede

Vestas fik alene kendskab til de manglende 142 mio. kr., fordi den fyrede finansdirektør Henrik Nørremarks personlige assistent gik til ledelsen.

Den tidligere finansdirektør Henrik Nørremark har ene mand og i al hemmelighed indgået aftaler med et indisk selskab. Aftaler, som kan koste Vestas 142 mio. kr.

Det er den hidtidige forklaring fra Vestas-ledelsen.

Men at Vestas-toppen sidste år overhovedet kom på sporet af milliontransaktionerne, skyldes alene, at Henrik Nørremarks tidligere assistent sladrede, efter at den mangeårige Vestas-direktør blev fyret i februar sidste år.

»Idet Henrik Nørremark bliver opsagt af bestyrelsen på grund af manglende tillid til hans arbejde, kommer hans forhenværende personlige assistent med informationer omkring nogle transaktioner i Indien,« siger Morten Albæk, marketing- og kommunikationsdirektør i Vestas.

Vestas melder ex-CFO til Bagmandspolitiet 

Kontrakter kan koste dyrt

Det er første gang, at Vestas giver omverdenen et indblik i, hvad der førte Vestas-ledelsen på sporet af de millionkontrakter, som i september 2012 fik bestyrelsen til at standse lønudbetalingen til den tidligere finansdirektør.

Dermed rullede fyringssagen, hvor Henrik Nørremark har stævnet Vestas med krav om udbetaling af den resterende løn, svarende til et beløb på 8,5 mio. kr.

Det sker, fordi Nørremark via sin advokat Morten Samuelsson fra advokatfirmaet Samuelsson Neugebauer & Partnere bestrider, at han har gjort noget forkert.

Advokat: Vestas forsøger at skade Nørremark 

Morten Samuelsson har således tidligere ladet forstå, at Ditlev Engel var bekendt med de indiske handler, som bl.a. inkluderer et vindmølleprojekt under navnet Project Dragon.

Derfor agter Samuelsson også at afkræve Ditlev Engel en forklaring i retten.

Slagsmålet om den manglende løn kommer til køre ved byretten i Aarhus.

Selv om Nørremarks assistent kendte til det indiske millioneventyr, afviser Vestas kategorisk, at andre har kendt til sagen.

»Informationerne (fra Nørremarks tidligere assistent, red.) gør over tid, at vi i sensommeren kan konkludere, at Nørremark har overskredet sit mandat, og det er så årsagen til, at vi ophæver han fratrædelsesgodtgørelse,« fortæller Morten Albæk.

Formand frikender Engel

Vestas-ledelsen fastslår, at når Ditlev Engel fortsat kan kalde sig adm. direktør i Vestas, skyldes det, at en intern undersøgelse viser, at Engel på ingen måde har kendt til pengeoverførslerne.

»Jeg skal hilse personligt fra bestyrelsesformanden (Bert Nordberg, red.) og sige, at hvis det var sådan, at Ditlev Engel på nogen som helst måde havde været involveret i, haft kendskab til eller godkendt de her transaktioner, så havde han ikke længere været adm. direktør i Vestas,« siger Morten Albæk.

Nørremark kan hæfte for tre-cifret millionbeløb 

Forklaringerne fra Nørremarks tidligere personlige assistent kombineret med den interne undersøgelse fik i december 2012 Vestas-bestyrelsen til at melde Nørremark til politiet.

Morgenavisen Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik Nørremark.

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs