Vestas-undersøgelse frikender Engel og Carlsen

Både adm. direktør Ditlev Engel og den tidligere bestyrelsesformand i Vestas går fri i selskabets egen undersøgelse af Henrik Nørremark-sagen.
Ritzau

De eksterne revisorers og advokaters undersøgelser viser ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Vestas, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen, dvs. tidligere bestyrelsesformand Bent Carlsen eller nuværende CEO Ditlev Engel, har været involveret i eller haft kendskab til de dispositioner, som selskabets tidligere koncernfinansdirektør Henrik Nørremark beskyldes for at have indgået i Indien med et muligt tab på 18,9 mio. euro til følge.

Vestas melder ex-CFO til Bagmandspolitiet

"Vestas’ bestyrelse vil have alle aspekter i denne sag belyst og de manglende penge tilbage. Derfor bad vi i første omgang selskabets eksterne advokater og revisorer om at foretage en række omfattende undersøgelser. Disse viste, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen har været involveret i eller haft kendskab til de omtalte dispositioner," siger Vestas' bestyrelsesformand Bert Norberg, og fortsætter:

"Undersøgelserne måtte imidlertid afsluttes, uden at det var muligt for advokaterne og revisorerne at nå frem til, hvad pengene var brugt til. På den baggrund besluttede bestyrelsen derfor at anmode bagmandspolitiet om at iværksætte en efterforskning, ligesom vi meddelte den tidligere koncernøkonomidirektør, at bestyrelsen agter at holde ham ansvarlig for de tab, hans dispositioner måtte vise sig at påføre selskabet."

Nørremark kan hæfte for tre-cifret millionbeløb 

Faktisk tog Vestas allerede i december skridt til at involvere bagmandspolitiet, og at der ikke er informeret herom tidligere skyldes ifølge selskabet alene hensynet til efterforskningen.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også