Nørremark kan hæfte for tre-cifret millionbeløb

Det kan blive en overordentlig dyr affære for tidligere Vestas CFO, hvis selskabet får held til at holde ham ansvarlig for tab i Indien. Op mod 150 mio. kroner er på spil. Henrik Nørremarks advokater tager dog anmeldelsen roligt.
AF SØREN SPRINGBORG OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Sagen mod Henrik Nørremark, som Vestas nu har overgivet til bagmandspolitiet, drejer sig om et stort millionbeløb, der er blevet brugt på to aftaler i Indien. Aftalerne er ifølge Vestas indgået af Henrik Nørremark i strid med reglerne og uden at orientere Vestas' ledelse.

Vestas melder ex-CFO til Bagmandspolitiet 

Vestas har tidligere oplyst, at de to aftaler løber op i et samlet beløb på 18 mio. euro - eller hvad der svarer til cirka 150 millioner kroner. Om det beløb stadig er gældende er uvist, og har tilsyneladende været umuligt for Vestas' advokater at komme til bunds i.

Derfor bliver det nu op til bagmandspolitiet at vurdere, først og fremmest om Henrik Nørremark kan holdes ansvarlig for indgåede aftaler, og dernæst hvor store beløb der er tale om.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Beløb er uvist

I oktober sidste år sagde Vestas i en udtalelse, at der efter alt at dømme var tale om mindst fire millioner euro - muligvis op til 18 millioner euro. De fire millioner euro skulle ifølge Vestas være tabt, da Henrik Nørremark ifølge Vestas har eftergivet dette beløb som led i en aftale. Vestas har dog tidligere ikke været klar over, om de resterende 14 millioner, der er overført til to indiske selskaber, også er tabt.

Dette spørgsmål bliver nu efter alt at dømme en del af den sag, som bagmandspolitiet skal undersøge.

Vestas angriber sure aktionærer

"Ledelsen i det selskab i den indiske koncern, som pengene blev overført til – og som er koncern-forbundet med det selskab, som fik eftergivet den omtalte gæld af den tidligere koncernøkonomidirektør – har indtil nu ikke kunnet, eller ønsket, at redegøre for hvilke værdier, Vestas skulle have modtaget til gengæld for dette beløb," skriver Vestas.

Vindmølleproducenten tilføjer, at den tidligere koncernøkonomidirektør ved at indgå aftalerne "væsentligt" har overskredet sine beføjelser, idet han ikke havde bemyndigelse til at forpligte Vestas, som sket i de konkrete tilfælde.

Advokater ikke overraskede

Henrik Nørremark blev for lidt over et år siden fyret fra Vestas, men først den 6. september 2012 blev hans fratrædelsesordning ophævet. Siden har Vestas' advokater undersøgt sagen, og har altså nu indgivet anmeldelse til bagmandspolitiet.

EnergiWatch.dk har været i kontakt med Henrik Nørremarks advokat Morten Samuelsson, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere anmeldelsen til bagmandspolitiet. Han oplyser dog, at anmeldelsen ikke er overraskende, og at anklagepunkterne er kendt stof.

"Det er ikke noget, der får mig op af stolen. Der er så meget, der bliver meldt til Bagmandspolitiet. Det er ikke noget nyt, at Vestas mener som den gør," siger Morten Samuelsson.

Henrik Nørremarks advokater udsender sandsynligvis en pressemeddelelse senere i dag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også