EnergiWatch

Vestas melder ex-CFO til Bagmandspolitiet

Statensadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet bliver nu involveret i Vestas' sag mod den tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.

Foto: Colourbox

Vestas' sag mod Henrik Nørremark er nu blevet overgivet til statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet.

Det sker efter anbefaling fra Vestas' egne advokater. De har ikke kunnet kortlægge, hvad penge fra en række dispositioner i Indien, som Henrik Nørremark har været ansvarlig for, er brugt til.

Nørremark kan hæfte for tre-cifret millionbeløb 

Bagmandspolitiet har haft samtaler med en række chefer i selskabet, herunder Ditlev Engel, og andre ledende medarbejdere.

Bestyrelsen agter at holde ham ansvarlig for de tab, hans dispositioner måtte vise sig at påføre selskabet

Bent Nordberg

Vestas-bestyrelses har meddelt Henrik Nørremark, at man vil holde ham ansvarlig for de tab, hans dispositioner eventuelt har påført selskabet.

"Vestas’ bestyrelse vil have alle aspekter i denne sag belyst og de manglende penge tilbage. Derfor bad vi i første omgang selskabets eksterne advokater og revisorer om at foretage en række omfatten­de undersøgelser. Disse viste, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen har været involveret i eller haft kendskab til de omtalte dispositioner," siger bestyrelsesformand Bert Nordberg og uddyber.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

"Undersøgelserne måtte imidlertid afsluttes, uden at det var muligt for advokaterne og revisorerne at nå frem til, hvad pengene var brugt til. På den baggrund besluttede bestyrelsen der­for at anmode bagmandspolitiet om at iværksætte en efterforskning, ligesom vi meddelte den tid­ligere koncernøkonomidirektør, at bestyrelsen agter at holde ham ansvarlig for de tab, hans dispositioner måtte vise sig at påføre selskabet".

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs