EnergiWatch

Danfoss scorer stor kinesisk fjernvarme-aftale

Danfoss og den kinesiske millionby Anshan har indgået en rekordstor aftale om levering af en fjernvarmeløsning.

Danfoss har underskrevet en vigtig kontrakt med Danfoss' samarbejdspartnere i byen Anshan om levering af fjernvarmeløsninger til en værdi på flere hundrede millioner kroner.

COWI, som er Danfoss' partner i Kina, understøtter implementeringen af projektet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Danfoss skriver i en pressemeddelelse, at aftalen betyder, at Anshan som den første by i Kina vil bruge fjernvarme til i stort omfang at opvarme brugsvand.

Fjernvarmesystemet vil anvende uudnyttet spildvarme fra et lokalt stålværk.

DI modarbejder Vestas, Grundfos og Danfoss 

"Anshan bliver en rollemodel, hvor Danfoss kan fremvise førende energibesparende fjernvarmeløsninger. Projektet bliver det første af sin art i Kina, og det har allerede fået opmærksomhed fra mange andre bystyrer, siger Atli Benonysson, vice president i Danfoss District Heating.

For at møde efterspørgslen, udvider Danfoss sin fabrik i Anshan.

”Vi er glade for at få denne mulighed for at udvide vores fjernvarmeforretning i Kina, fordi det vil betyde, at vi på basis af de erfaringer, vi gør os i Anshan, kan intensivere vores samarbejde med andre kinesiske byer om at optimere deres fjernvarmenet,” siger Lars Tveen, President, Danfoss District Energy.

Aftalen kommer i kølvandet på en strategisk samarbejdsaftale, som blev underskrevet i forbindelse med den kinesiske præsidents besøg i Danmark i sommeren 2012.

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs