EnergiWatch

Siemens Gamesa udvider sit smertensbarn

Mølleproducentens største landvindplatform skrues nu op til at være en 7 MW-mølle. Arternes naturlige evolution, konstaterer topchef.

Foto: Siemens Gamesa/Marina Pacheco

Der bliver skruet på tingene for øjeblikket hos Siemens Gamesa. I sidste uge annoncerede mølleproducenten således konsekvensen af sin Mistral-strategi, hvor omkring 2.900 arbejdspladser nedlægges. Mens en noget mindre og mere teknologisk skrue nu drejes i en anden retning.

Det gælder den største landmølleplatform, 5.X’eren, der igen får udvidet sin effekt. Fra en top på hidtil 6,6 MW rundes nu op men lanceringen af en version på 7,0 MW. Landmøllen fås i den nye version kun med den foreløbigt største rotordiameter på 170 meter og er målrettet områder med mellemstærke til stærke vindforhold.

”Dette er arternes naturlige evolution,” konstaterer adm. direktør Jochen Eickholt om den første produktlancering siden hans tiltræden i marts.

”Siemens Gamesa 5.X har allerede tilbudt vores kunder en af de mest kraftfulde maskiner til levering af grøn energi i landvind-landskabet, og nu kan vi booste kapaciteten yderligere i vejret. Det vil give vores partnere reelle fordele og vi vil arbejde tæt sammen med dem for at sikre, at vi fortsætter med at levere bæredygtig energi til verden med denne benchmark-mølle.”

Ambitionen om et tæt samarbejde med kunderne giver nok meget god mening. For Siemens Gamesa har haft milliarddyre problemer med de foreløbige udgaver af 5.X’eren, der står centralt i det økonomiske morads, der ligger bag såvel Mistral-strategien som ansættelsen af Jochen Eickholt som topchef.

Den første ordre på 5.X’eren blev således annonceret tilbage i 2019 med det svenske Skaftåsen-projekt. 39 møller à 6,6 MW, der skulle være taget i brug i 2021. Den seneste melding fra projektudvikleren Arise er, at projektet efter forsinkelse forventedes færdigt i løbet af det netop afsluttede kvartal.

Arise falder til jorden i andet kvartal

Siemens Gamesa relancerer 5.X-platform

Siemens Energy kræver fuld fokus på landvind

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Siemens Energy taber milliarder i fjerde kvartal

Siemens Gamesa ved ikke, hvornår tingene bliver normale igen

Siemens Gamesa taber 4,7 milliarder

Siemens Gamesas nye supervåben er forsinket

Siemens Gamesas førstefødte sprænger skalaen

Siemens Gamesa får kontrakt på 6,6MW-landmøller

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs