EnergiWatch

Siemens Gamesas nye supervåben er forsinket

Opsætningen af prototyperne fra 5 MW-platformen er udskudt med omkring fem måneder. Mølleproducenten afviser dog risikoen for forsinkelser på de adskillige projekter, der skal installeres i 2021.

Prototypen på Siemens Gamesas 11MW'er er installeret på Østerild. Endnu mangler de nye landmøller dog at komme op. | Foto: SGRE

På nuværende tidspunkt burde begge prototyper på Siemens Gamesas 5.X-platform have været i fuld drift. Mens SG 5.8-155'eren oprindeligt var planlagt til at blive sat op på testcenteret i Alaiz i midten af 2020, skulle den større SG 5.8-170 have været installeret på Høvsøre i årets tredje kvartal. Mens produktionen af de to mølletyper var skemalagt til henholdsvis 4. kvartal i år og 1. kvartal 2021.

Imidlertid er ingen af de to prototyper endnu sat op.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs