EnergiWatch

Siemens Gamesa lander 346 MW i Indien

Den spanske mølleproducent kommer med fredagens ordre på 96 møller op på samlet 1,4 GW ordreindtag på 3.X-platformen i Indien.

Foto: Siemens Gamesa/Marina Pacheco

Siemens Gamesa har fået en landvindordre af de større ind i bøgerne fredag formiddag. Det drejer sig om en 346 MW stor møllepark i Karnataka, der opføres af udvikleren Azure Power.

Mølleproducenten skal således levere 96 møller af modellen SG 3.6-145 til projektet i løbet af andet kvartal af 2023. Når projektet er i drift, skal det kunne levere strøm til over 1 mio. indiske husstande.

”Vi er glade for at påbegynde dette nye partnerskab med Azure Power på dette storstilede projekt ved at bruge vores nyeste Indien-fokuserede teknologi. Kontrakten giver nyt skub til vindindustrien på et centralt tidspunkt i landets energiomstilling,” siger Navin Dewaji, Indiens adm. direktør for Siemens Gamesa.

”Hold fra begge virksomheder har arbejdet utrætteligt i løbet af de sidste par måneder for at sikre maksimal værdi for projektet. Med denne nye fælles tilgang, sammen med vores teknologiske innovation, er vi sikre på at levere de rigtige vedvarende energiløsninger til markedet.”

Med den nye ordre i hus har Siemens Gamesas ordre på 3.X-platformen i Indien nu vokset sig op på 1,4 GW. Siemens Gamesa har også en del installeret kapacitet i Indien, hvor mølleproducenten for nuværende har 8 GW installeret kapacitet på plads.

Siemens Gamesa på vej mod at presse GE’s flagskib ud af hjemmemarkedet

Milliardtab sender Siemens Gamesa i tænkeboks om gearbokse

Siemens Gamesa nedjusterer efter fortsat markedsmodvind


Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs