EnergiWatch

Milliardtab sender Siemens Gamesa i tænkeboks om gearbokse

Mølleproducenten vil fra næste år ensrette teknologien for såvel land- som havmøller. Spørgsmålet om hvorvidt gearede eller gearløse møller er fremtiden diskuteres også, fastslår topchef.

Foto: Siemens Energy

Svære tider kræver svære beslutninger. Og at tiderne i den grad er svære for Siemens Gamesa blev nok engang understreget af producentens regnskab for sit 3. kvartal, der ikke blot føjede et driftstab på 459 mio. euro (3,4 mia. kr.) til miseren men også nok en nedjustering af forventningerne til det samlede regnskabsår.

Nu forventes en negativ justeret EBIT-margin på 5,5 pct. og en omsætning, der er omkring 9 pct. lavere end sidste år. Med andre ord et tab i omegnen af 510,5 mio. kr. (3,8 mia. kr.) – vel at mærke medregnet de 540 mio. euro (4 mia. kr), som engangssalget af den sydeuropæiske projektforretning til SSE ventes at fore det igangværende kvartals bundlinje med.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs