EnergiWatch

Topchef vil puste voldsomme vinde over Siemens Gamesa

På kort sigt er fokus fortsat på at stoppe den akutte blødning, men på sigt vil den nye topchef med mølleproducentens seneste turnaround-strategi have ryddet op på hylderne og se på, om elementer af produktionen skal outsources.

Foto: Siemens Energy

De seneste fem år har Siemens Gamesa haft nok turnarounds til at gøre en rundkørsel misundelig. Allerede et halvt års tid efter fusionen gik formelt igennem bev den første sparemanøvre lanceret under den lidet mundrette titel L3ed2020, lige som der både i 2020 og 2021 blev meldt om omkalfatringer i lønsomhedens navn. Nu forsøger mølleproducenten sig så igen med en ny selskabsplan under titlen Mistral.

Anvendes det hæderkronede journalistiske værktøj Wikipedia kan man lære, at mistral referer til "en voldsom, kold vind fra nordvest". I overført betydning måske et dristigt navnevalg for selskabet, der nok har hovedkvarter i Spanien, men hvor det øvre luftlag i form af Siemens Energy ikke just forekommer at løje af. Senest med indsættelsen af topchef Jochen Eickholt og driftsdirektør Tim Dawidowsky fra den tyske majoritetsejer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs