EnergiWatch

Siemens Gamesa på vej mod at presse GE's flagskib ud af hjemmemarkedet

Patentsagen mellem GE og Siemens Gamesa står til at ende i et enormt selvmål for amerikanerne, der blandt andet kan tvinge Ørsted til at finde nye havmøller. Det risikerer ifølge energiselskabet selv at føre til "potentielt uoprettelig" forsinkelse på gigawattprojekt.

How the turntables | Foto: GE Renewable Energy

For to år siden anlagde GE søgsmål mod Siemens Gamesa for patentbrud. En strategi amerikanerne har brugt adskillige gange for at presse rivaler ud af hjemmemarkedet, eller i hvert fald tvinge dem til at betale royalities for den omstridte teknologi og dermed stå bedre i konkurrencen. Som direktøren for analysehuset Intelstor, Philip Totaro, dengang fortalte EnergiWatch, var det i sagen mod Siemens Gamesa især havvinddmarkedet, GE sigtede mod.

Nu drejer møllen imidlertid den helt anden vej. For som ofte tilfældet i den type retssager udviklede det sig til en langstrakt affære med bl.a. kontrasøgsmål, hvor Siemens Gamesa hævdede at amerikanerne ulovligt anvender en patenteret teknologi til understøttelser af havmøllens hovedbæringer, det såkaldte patent 413. Hvilket ser ud til at bide GE alvorligt i havmøllefundamentet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs