EnergiWatch

Siemens Gamesa nedjusterer efter fortsat markedsmodvind

Indtjeningsevnen er helt i kulkælderne for den kriseramte vindmøllekoncern, der i sit forskudte tredje kvartal har nået en underliggende driftsmargin på minus 14,1 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede et minus på 8,95 pct.

Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

Den spansk-tyske vindmøllekoncern Siemens Gamesa nedjusterer forventningerne til driftsmarginen, efter at udfordrende markedsforhold især har ramt indtjeningsevnen.

Indtjeningsevnen er helt i kulkælderen for den kriseramte vindmøllekoncern, der i sit forskudte tredje kvartal har nået en underliggende driftsmargin på minus 14,1 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede et minus på 8,95 pct.

Den underliggende driftsindtjening målt på EBIT er forværret til et tab på 343 mio. euro fra et tab på 151 mio. euro, hvor analytikerkonsensus lød på et minus på 214,2 mio. euro.

Salget faldt 10 pct. til 2,44 mia. euro, hvilket er på linje med konsensus indsamlet af Bloomberg News på 2,45 mia. euro.

Ordreindgangen blev i perioden april til og med juni på 3.523 mio. euro, hvoraf 2.094 mio. euro var inden for havvind, mens 1.068 mio. euro var inden for landvind og 361 mio. euro var inden for service.

Siemens Gamesas udvikling er fortsat påvirket negativt af volatile markedsdynamikker heriblandt inflation af energi-, råmateriale- og logistikomkostninger, manglende tilgængelighed af vigtige vindmøllekomponenter, overbelastning af havne og forsyningsforsinkelser, skriver vindmølleproducenten i regnskabet.

Vindmølleproducenten er fortsat ramt af interne udfordringer heriblandt en vanskelig forøgelse af produktionstempoet for 5.X-onshoreplatformen og højere omkostninger drevet hovedsageligt af komponentsvigt og reparationer i ældre onshore platforme.

På den baggrund sænkes forventningerne til den underliggende driftsmargin (EBIT) før PPA og før integrations- og restruktureringsomkostninger i 2021/22 til minus 5,5 pct. fra tidligere ventet minus 4 pct.

Forventningerne til salget i 2021/22 ventes fortsat at blive i den lave ende af minus 2 til minus 9 pct.

Gennemsnitlige salgspriser fortsætter positiv trend

De gennemsnitlige salgspriser i landvindsegmentet fortsatte den positive udvikling i tredje kvartal med en stigning per megawatt til 0,89 mio. euro fra 0,82 mio. euro i andet kvartal og 0,63 mio. euro i tredje kvartal året forinden.

De gennemsnitlige salgspriser steg ifølge Siemens Gamesa på grund af en stigning i priserne i sammenlignelige termer, projektomfang, valutaeffekten, produktmixet, hvor højere tårne og større rotorer opvejede rigeligt udvandingen forårsaget af platforme med større kapacitet, og det geografiske mix, da Europa, Mellemøsten og Afrika øget sit bidrag.

Siemens Gamesa rygtes at nedlægge 2.500 arbejdspladser

Analytiker: Demokratisk enighed om lovpakke kan være ”gamechanger”

Iberdrola løfter resultaterne

GE slår forventningerne trods underskudsforretning på vindmølledelen

European Energy ser håb for udsat havvindprojekt efter ny fuglerapport

Mere fra EnergiWatch

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs