EnergiWatch

EU: Vi skal tage styringen over egen energifremtid

EU skal få en større portion vedvarende energi på plads med en større hastighed end før, lyder det fra generaldirektør.

Foto: Marcus Emil Christensen

Argumenterne for en hurtig energitransition er klarere og stærkere og mere hastende end nogensinde, så prioriteten hos EU er at opbygge og accelerere et alternativ til fossile brændstoffer – og alternativet vil i særdeleshed være vedvarende energi, som vind- og solenergi.

Det siger generaldirektør for energi hos EU-Kommissionen, Ditte Juul Jørgensen, på en vindenergikonference i Bilbao.

"EU må tage styringen over vores egen energifremtid og må aldrig igen lade et tredjeland destabilisere vores energimarkeder eller influere vores energivalg. Krigen, energikrisen og covid-19, som vi er gået igennem, understreger vores klima- og energiprioriteter," siger Ditte Juul Jørgensen.

For at reducere afhængigheden af import fra Rusland skal EU opskalere den europæiske energiproduktion for at blive mere robust over for volatiliteten i priserne på fossile brændstoffer.

"Vi skal investere mere og hurtigere i billigere og renere energikilder, der er tættere på vores hjem. For en mere robust, vedvarende og billigere energisektor, er indsætning af vedvarende energi i Europa et absolut nøgleområde," siger Ditte Juul Jørgensen.

 

Wind Europe: Seriøse tiltag for at løse stor udfordring

Vindenergimuligheder i ændret Europa i fokus på konference i Bilbao

Wind Europe: Det er blevet mere udfordrende at nå 2022-estimater

Historisk pres for hurtig udbygning af vindenergi 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs