EnergiWatch

Siemens Gamesa ser nu først breakeven i landvind i 2023

Siemens Gamesa justerer sine forventninger til regnskabsåret og forventer nu at lande lavere, end det tidligere har været meldt ud.

Foto: Siemens Gamesa/Steen Gyldendal

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa finder det ikke længere sandsynligt, at selskabets landmølleforretning når breakeven ved udgangen af 2022.

Stigende priser på råvarematerialer - og stigende omkostninger i det hele taget - betyder, at målet er rykket i et år - til 2023.

Det oplyste vindmølleproducentens topchef, Andreas Nauen, på en telefonkonference efter den nedjustering, som selskabet sendte ud sent onsdag aften.

"I lyset af hvad vi ser lige nu, vil det blive svært eller nærmest umuligt at nå målet om breakeven i landmølleforretningen i 2022. I øjeblikket gennemgår vi vores forretningsplaner igen - og målet er, at vi når breakeven et år senere, altså i 2023."

"Det arbejder vi på, hvordan vi kan realisere. Udover kontrakterne er det selvfølgelig også meget afhængig af materialepriserne. Vi har en eksponering på vores råmaterialer, særligt for 2023, hvilket jeg finder ret naturligt, for du kan ikke købe stål allerede til 2023-kontrakterne," sagde Andreas Nauen.

Siemens Gamesa venter for regnskabsåret 2020/21 nu en omsætning i den nedre ende af det tidligere udmeldte interval på 10,2-10,5 mia. euro, mens forventningerne til driftsmarginen, EBIT, er blevet sænket betydeligt til niveauet mellem minus 1 til 0 pct. fra en tidligere forventning om en margin på 3-5 pct.

"Vi er selvfølgelige ikke glade for at skulle have denne telekonference. Vi har udgjort den nye ledelse hos Siemens Gamesa i et års tid, og at komme med sådan en besked, er naturligvis ikke noget, vi havde ventet," sagde Andreas Nauen.

Han tilføjede dog samtidig, at de fundamentale forhold for selskabets forretning er uforandrede.

"Vi ser væksten og ser meget mere momentum nu, end vi så for et års tid siden i forhold til de langsigtede udsigter for vindenergi. Vi fortsætter også med at have en god udvikling i offshore og service, og vi gør også fremskridt i landmølleforretningen, men det overskygges jo åbenlyst af det, vi nu har måttet dele med jer," sagde Andreas Nauen på telekonferencen.

Siemens Gamesa nedjustering kan øge bekymringer om omkostninger

Siemens Gamesa sænker forventninger efter stigende råvarepriser

Siemens Gamesa vil holde fast i sin havvinddominans

Større omkostninger kan trække vindmarginer ned 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs