EnergiWatch

Statkraft underskriver elkøbsaftale om sol med Aquila i Spanien

Det norske energiselskab skal i femårig aftale aftage strøm fra Aquila i Andalusien.

Foto: Ole Martin Wold

Fra 2022 skal Statkraft i en 5-årig strømkøbsaftale modtage 100 pct. grøn elektricitet til konkurrencedygtige prisniveauer fra Aquila Capital. Det oplyser Statkraft i en meddelelse.

Strømmen skal komme fra solparken "Albeniz", der ligger i Almería, det sydøstlige Spanien, og den har en samlet installeret kapacitet på 50 MW.

Når parken er tilsluttet nettet, producerer dette anlæg 103 GWh solenergi om året, hvoraf Statkraft vil overtage størstedelen af ​​elproduktionen.

"Den strøm, der genereres af solcelleanlægget "Albeniz", vil blive brugt til at levere til vores industrielle og kommercielle kunder i Iberia og i Europa mere bredt," siger Simon Kornek, vicepræsident for oprindelse i Syeuropæisk for Statkraft.

"I Statkraft er vi overbeviste om, at det private PPA-marked fortsat vil spille en vigtig rolle for at imødekomme de kundespecifikke krav fra grønne energikøbere. Derfor er vi fuldt engagerede i at støtte vores europæiske kunder og deres forsyningskæder omdanne til 100 pct. vedvarende energi og levere deres bæredygtighedsmål."

Statkraft laver elsalgsaftale med finsk kemikaliekoncern

Statkraft indgår elsalgsaftale med Deutsche Bahn

Statkraft udvider ambitionerne for solenergi 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs