EnergiWatch

Statkraft underskriver elkøbsaftale om sol med Aquila i Spanien

Det norske energiselskab skal i femårig aftale aftage strøm fra Aquila i Andalusien.

Foto: Ole Martin Wold

Fra 2022 skal Statkraft i en 5-årig strømkøbsaftale modtage 100 pct. grøn elektricitet til konkurrencedygtige prisniveauer fra Aquila Capital. Det oplyser Statkraft i en meddelelse.

Strømmen skal komme fra solparken "Albeniz", der ligger i Almería, det sydøstlige Spanien, og den har en samlet installeret kapacitet på 50 MW.

Når parken er tilsluttet nettet, producerer dette anlæg 103 GWh solenergi om året, hvoraf Statkraft vil overtage størstedelen af ​​elproduktionen.

"Den strøm, der genereres af solcelleanlægget "Albeniz", vil blive brugt til at levere til vores industrielle og kommercielle kunder i Iberia og i Europa mere bredt," siger Simon Kornek, vicepræsident for oprindelse i Syeuropæisk for Statkraft.

"I Statkraft er vi overbeviste om, at det private PPA-marked fortsat vil spille en vigtig rolle for at imødekomme de kundespecifikke krav fra grønne energikøbere. Derfor er vi fuldt engagerede i at støtte vores europæiske kunder og deres forsyningskæder omdanne til 100 pct. vedvarende energi og levere deres bæredygtighedsmål."

Statkraft laver elsalgsaftale med finsk kemikaliekoncern

Statkraft indgår elsalgsaftale med Deutsche Bahn

Statkraft udvider ambitionerne for solenergi 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs