EnergiWatch

Statkraft laver elsalgsaftale med finsk kemikaliekoncern

Statkraft og Kemira har indgået en langsigtet elkøbsaftale, der sikrer vedvarende energi til kemikaliekoncernen i perioden 2022-2031.

Foto: Jan Henriksen/Statkraft

De næste ti år skal norske Statkraft levere strøm til det finske kemikalieselskab Kemira. Det oplyser Statkraft i en meddelelse. Strømmen leveres fra Statkrafts portefølje i Norden til Kemiras produktionsfaciliteter i Finland.

Derudover inkluderer aftalen også oprindelsesgarantier fra Statkrafts vindkraftproduktion hos Fosen, der dækker det samlede volumen.

I marts 2020 indgik de to parter en lignende aftale for både strøm og oprindelsesgarantier "

Vi oplever en øget efterspørgsel efter grønne PPA'er i Norden, hvor industrikunder i stigende grad ønsker at dokumentere deres strømforbrug som vedvarende ved hjælp af oprindelsesgarantier. Denne aftale bekræfter Statkrafts evne til at levere sådanne løsninger, skræddersyet til kundernes behov, på konkurrencedygtige vilkår," siger Statkrafts direktør for markeder og IT, Hallvard Granheim.

Ligesom mange andre større virksomheder har Kemira også et klimamål, der dikterer en kulstofneutralitet. For den finske kemikaliekoncern er det planen, at målet skal nås i 2045, og her kommer den nye elkøbsaftale også i spil.

"Vi forbedrer løbende vores drift og tager skridt til at nå vores bæredygtighedsmål. Køb af vedvarende energi er en del af de muligheder, vi implementerer. De vigtigste løsninger, der gør det muligt for os at imødekomme vores ambition om kulstofneutralitet inden 2045, inkluderer også skift til vedvarende energi til produktion af varme og damp, elektrificering af processer og energieffektivitet på vores anlæg," siger Thierry Blomet, chef for Sourcing hos Kemira.

Statkraft indgår elsalgsaftale med Deutsche Bahn

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs