EnergiWatch

Mer får mere af svensk lademarked

Svenske Bee Charging Solutions købes af Statkraft og bliver en del af ladeselskabet Mer Sweden.

Foto: PR Statkraft

Mer, der er Statkrafts ladeselskab, får en større del af det svenske lademarked.

Det sker, da Statkraft indgår partnerskab med Bee Charging Solutions ved at erhverve 51 pct. af selskabet, mens Öresundskraft, Jämtkraft og Tekniska Verken fortsat beholder 49 pct.

Sammen med Statkrafts svenske opladningsvirksomhed Grøn Kontakt bliver Bee Charging Solutions nu en af ​​de største operatører i Sverige, Mer Sweden.

Statkraft har klare ambitioner om yderligere vækst i EV-opladning. Virksomhedens partnerskab med Bee skal stå som et klart symbol herpå, mens yderligere udvidelser overvejes, lyder det fra Statkraft. 

"Jeg ser frem til at påtage mig opgaven og sammen med resten af ​​organisationen samt vores nye kolleger i Bee at skabe det bedste og mest forbrugerorienterede elopladningsfirma i Europa," siger den nye adm. direktør for Mer, Kristoffer Thoner.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne, og en afslutning forventes at finde sted i 2. kvartal 2021.

Grønn Kontakt valgte i efteråret at ændre navn til Mer for at stå stærkere i både Norge og Sverige, mens der skal jages mere af det europæiske marked. Navneændringen skulle stå som startskuddet på et europæisk ladeselskab, der er ejet af norske Statkraft. Statkraft blev først medejer af Grønn Kontakt i 2012, men overtog hele ejerskabet i 2019, hvor det norske energiselskab købte Agder Energis ejerandel på 47,5 pct.

Statkrafts ladeselskab vil have Mer af Norden og Europa

Statkraft skifter til elbiler

Statkraft øger satsning på elbilsmarkedet

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs