EnergiWatch

Statkraft drejer på sin grønne strategi

Energiselskabet holder fast i sit mål om at udvikle 9 GW frem til 2025, mens lavere forventninger til strømprisen forventes at medføre lavere investeringer og mindre ejerskab.

Foto: Jan Henriksen/Statkraft

Forårets kraftige snefald gav sammen med corona en vanskelig begyndelse på sidste sæson af installationsarbejdet på Fosen-projektet. Heldigvis for Norges største vindprojekt tøede vejret op, så det blev muligt at sætte turbo på installeringen.

I sidste uge af juni var alle møller sat op på Kvenndalsfjettet, mens de på Harbaksfjellet forventes at være det i begyndelsen af august. Endelig var der i begyndelsen af måneden opstillet 15 af de 43 Vestas-møller på Geitfjellet, hvor Statkraft forventer at være helt klar i begyndelsen af oktober. Vel i tide til at hele Fosen-komplekset på 1.001 MW holder tidsplanen om at være i drift inden årsskiftet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs