EnergiWatch

Nexans fortsætter fremgangen

Den franske kabelproducent Nexans fremviser encifret vækst i tredje kvartal, hvor forventningerne fastholdes.

Foto: Nexans PR

Det er lykkedes for den franske kabelproducent Nexans at løfte sin omsætning med 5,1 pct. i organisk vækst i tredje kvartal.

Omsætningen steg dermed til 1168 mio. euro fra 1108 mio. euro.

For hele regnskabsåret venter selskabet stadig et driftsoverskud på EBITDA-niveau på 360-390 mio. euro.

Det er især divisionen for højspænding og projekter, der står bag fremgangen. Her er salget løftet med 12,9 pct. i forhold til tredje kvartal 2018.

Selv peger Nexans på, at det skyldes, en mere problemfri projektudførelse samt en højere aktivitet på lægning af kabler end i 2018.

Det er blandt andet Nordlink-projekterne, der har skæppet i kassen. Her skal der etableres et kabel mellem Tyskland og Norge, samt fra East Anglia havmølleparken og Storbritannien. Begge projekter er nu i den sidste del af installationsfasen.

"Vi har styrket vores tilbud om at opbygge stærke position i sektoren for vedvarende energi, og vores udnævnelse som foretrukken leverandør af SSE til Seagreen-projekter bekræfter relevansen af vores tilgang," udtaler Christopher Guérin, der er adm. direktør i Nexans.

I starten af denne uge kunne SSE og Nexans netop fortælle, at det bliver den franske kabelproducent, der skal stå for at designe, fremstille og installere kablerne til første del af den store Seagreen havmøllepark. Første fase af parken består egentlig af to, nemlig Alpha og Bravo, der har en kombineret kapacitet på 1,075 GW.

Det er planen, at de to havmølleparker skal stå klar i 2024.

Nexans sendes ned af sænket anbefaling

Nexans viser fremgang i første halvår

Nexans vinder kabelkontrakter til en værdi af 1,4 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere