EnergiWatch

Nu kommer størstedelen af britisk strøm fra vedvarende energi

For første gang siden industrielle revolution har fossile brændstoffer ikke været den dominerende energikilde i Storbritannien.

Foto: Joachim Adrian

Industrialiseringens vugge har nu krydset milepælen, hvor størstedelen af strømmen kommer fra vedvarende energi.

Det skriver mediet Carbon Brief i en analyse på baggrund af en data for strømproduktionen for 3. kvartal 2019 i Storbritannien.

I månederne juli, august og september producerede vind, sol og biomasse i alt 29,5 TWh mod fossile kilders 29,1 TWh. Det svar til henholdsvis 40 og 39 pct., mens atomkraft står for størstedelen af de resterende procenter med 19 pct.

Af de vedvarende kilder stod vind for 20 pct., biomasse for 12 pct. og sol for 6 pct., mens naturgas står 38 ud af 39 pct. for de fossile kilders part.

Carbon Brief påpeger, at det især er tilføjelsen af store projekter som Beatrice offshore-parken i Skotland på 588 MW og ikke mindst Hornsea One på 1,2 GW, der har skubbet Storbritannien over grænsen.

Som fodnote kan det tilføjes, at Carbon Brief selv påpeger en 3 pct. usikkerhed ved deres tal, og at prognoser peger på, at fossile kilder med garanti vil tage føretrøjen tilbage fra vedvarende i fjerde kvartal.

Storbritanniens rigeste lukker elbilprojekt

Ørsted og partnere sælger Race Banks transmissionsanlæg

Johnson ventes på ny at ville suspendere parlamentet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere