EnergiWatch

Ørsted og partner indleverer havenergibud i Massachusetts

Via Ørsted og partneren Eversources joint venture-selskab Bay State Wind har selskaberne indleveret bud på opførelse af havvindenergi i Massachusetts.

Foto: Ørsted / Ritzau Scanpix

Ørsted og partneren Eversource har via deres joint venture-selskab Bay State Wind indleveret bud på opførelse af havvindenergi i Massachusetts.

Det sker i forbindelse med den amerikanske stats anden såkaldte "request for proposals" (RFP), hvor interesserede kunne komme med deres bud på opførelse af havmølleparker. Der var en tidsfrist for indlevering af bud i dag, fredag.

Bay State Wind er kommet med forslag til et 400 megawatt og et 800 megawatt projekt, og ifølge en meddelelse fra det fælles selskab leverer buddet en "uovertruffen projektmodning, lokale investeringer, stakeholder samarbejde og en opnåelig tidsplan for projektudvikling".

Tidligere har også Vineyard Wind, som danske Copenhagen Infrastructure Partners ejer en halvpart i, meldt sin interesse, og det samme gælder Shell og EDP's Mayflower Wind, Atlantic Shores-samarbejdet, der er ejet af EDF og Shell, samt Equinor, det tidligere Statoil.

Analytiker: Sejr i New York endnu en appelsin i turbanen

Siemens Gamesa får kæmpe betinget havvindordre i USA

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde for havvind i New York

Delstat vedtager mangedobling af havvindmål

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere