EnergiWatch

Aalborg Forsyning afsætter en milliard til geotermi

I alt 10 geotermiske anlæg skal etableres i Alborg Kommune til en værdi på en mia. kr., fremgår det af det første udbudsmateriale, som Aalborg Forsyning har offentliggjort. 

Foto: Joachim Adrian

Det vil koste Aalborg Forsyning omkring en mia. kr. at etablere geotermiske anlæg, der skal sende varmt vand fra undergrunden ud i kommunens fjernvarmesystem.

Det fremgår af det udbudsmateriale, som det nordjyske forsyningsselskab netop har offentliggjort på EU's portal for udbud som led i den såkaldte prækvalifikationsfase, der er første fase i EU-udbuddet på etablering af geotermiske anlæg med en samlet kapacitet på 100 megawatt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs