EnergiWatch

A.P. Møller trækker sig fra geotermi i Nordjylland

Mens A.P. Møller Holding håber at lande en 30-årig aftale om geotermi i Aarhus, trækker selskabet sig ud af Aalborg, der er udpeget som et af fire områder for selskabets milliardplaner. "Forretningsmodellen er for risikofyldt," siger direktør i A.P. Møller Fondens investeringsselskab, Samir Abboud, til EnergiWatch.

A. P. Møller Fondens investeringsselskab, A.P. Møller Holding, opgiver sin plan om at blive leverandør af geotermisk energi i stor skala i Nordjylland. Beslutningen er truffet på baggrund af den forretningsmodel, som Aalborg Forsyning senere i år vil sende i konkurrence i et EU-udbud med henblik på at gøre den grønne energikilde, varmt vand fra undergrunden, til en central del af fjernvarmeforsyningen.

"Vi har besluttet ikke at byde. Den samarbejdsmodel, Aalborg har valgt, hvor man selv vil eje og drive det geotermiske anlæg, når det er færdigbygget, mener vi er for risikofyldt. Vi præsenterede sidste år en ny forretningsmodel, hvor den, der bygger anlægget og har kompetencerne, tager ansvaret hele vejen igennem og dermed også for, at det fungerer i en 30-årig aftaleperiode. Ellers kan vi ikke komme ned på en pris, der er konkurrencedygtig (i forhold til biomasse og andre energikilder, red.)," siger Samir Abboud, direktør i A.P. Møller Holding og ansvarlig for geotermi i selskabet:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs