EnergiWatch

Større nedskrivninger end ventet giver enormt underskud hos Athena

Athena nedjusterer forventningerne kraftigt efter stort underskud.

Foto: Jens Dresling

Athena Investments måtte tage et enormt underskud i første halvår, hvor selskabet nedskrev knap 42 mio. euro på sine aktiviteter som følge af frasalget af visse sol- og vindaktiviteter i Italien og Spanien.

Samtidig revideres forventningerne til hele året som følge af frasalget. Men nedskrivningen og justeringen af forventningerne er større, end Athena tidligere har lagt op til.

Nedskrivningen er således endt på samlet 41,9 mio. euro mod den tidligere forventning om 29 mio. euro, og samlet set havde Athena i første halvår nedskrivninger på 48,5 mio. euro, fordi selskabet samtidig har nedskrevet på de resterende aktiviteter.

Begge dele er endt højere end ventet, fordi nettoresultatet for de resterende aktiviteter i første halvår har været lavere end ventet.

Nedskrivningerne sendte Athenas rapporterede nettoresultat i første halvår ned i et underskud på 44,3 mio. euro mod et overskud på 5,5 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Samtidig er forventningerne til hele 2019 også justeret længere ned, end Athena lagde op til, da selskabet accepterede tilbuddet om at sælge aktiviteterne i Italien og Spanien.

Selskabet sigter nu efter en samlet omsætning inklusive partnerskaber på 39-43 mio. euro mod tidligere ventet 57-61 mio. euro

Samtidig ses det samlede driftsresultat (EBITDA) nu ramme 25-29 mio. euro mod tidligere ventet 41-45 mio. euro.

Da Athena i maj meddelte, at selskabet havde accepteret tilbuddet om salg, var forventningen fra bestyrelsen, at det ville betyde en reduktion i omsætningsforventningerne til 43-46 mio. euro, mens EBITDA-forventningerne dengang blev ventet reduceret til 36-39 mio. euro.

Salget af dele af Athenas vind- og solanlæg i Italien og Spanien blev gennemført i juli. Salget skete til Ardian Infrastructure og Glennmont Partners, som fremsatte købstilbuddet i maj.

Den samlede købesum er 90,9 mio. euro.

Athena gennemfører salg af vind- og solanlæg

Italienske auktioner for 8 GW undervejs

Athena accepterer tilbud fra Ardian og Glennmont

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs