EnergiWatch

Chefanalytiker: Rivals regnskab lover igen skidt for indtjeningen hos Vestas

Regnskabet fra Siemens Gamesa presser Vestas-aktien, der bliver sendt ned på børsen. "Siemens Gamesas regnskab vidner om, at lave priser på ældre ordrer stadig presser indtjeningen," lyder det fra analysechef.

Foto: Carsten Ingemann

De seneste to regnskaber fra Vestas har skuffet målt på indtjeningen, og noget tyder på, at også andet kvartal vil byde på en afdæmpet overskudsgrad.

Det mener analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen efter at have set nærmere på regnskabet tirsdag morgen fra Vestas' rival Siemens Gamesa.

"Siemens Gamesas regnskab vidner om, at lave priser på ældre ordrer stadig presser indtjeningen. Det er også noget, vi har set hos Vestas i de seneste to kvartaler, og det er det, der presser Vestas-aktien ned i dag," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Siemens Gamesa kom ud af tredje kvartal med et underliggende driftsresultat, EBIT, på 159 mio. euro, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 170 mio. euro.

For årets første ni måneder samlet opgøres den underliggende driftsmargin til 6,5 pct., og for hele året venter Siemens Gamesa nu en margin i den lave ende af forventningsintervallet på 7-8,5 pct.

Store kursfald

På aktiemarkedet falder Siemens Gamesa med næsten 10 pct., mens Vestas presses 3,6 pct. lavere til 568,60 kr. i København.

Det er dog ikke uden risiko at bruge udviklingen i Siemens Gamesa som rettesnor for, hvordan det går i Vestas, mener Michael Friis Jørgensen.

"Siemens Gamesa taler om leveranceudfordringer i emerging markets. Det ved vi ikke om også presser Vestas, så det er et spørgsmålstegn. Desuden har Siemens Gamesa haft leveringsproblemer i forhold til nogle af deres offshoremøller, og på det område kan vi i hvert fald sige, at det ikke kan bruges til at forudse udviklingen i Vestas," påpeger Michael Friis Jørgensen.

Hvad Siemens Gamesas udfordringer med leverancer handler om, fortæller selskabet ikke så meget om, men det kan ifølge Michael Friis Jørgensen handle om effekterne af handelskrigen.

Der er også lyspunkter at finde i regnskabet, da Siemens Gamesas ordreindgang er rekordhøj. Desuden var prisen per megawatt på ordrerne en del højere end kvartalet før. Den landede på 0,8 mio. euro per megawatt mod 0,67 i andet kvartal - en ændring, der dog i høj grad skyldtes færre ordrer fra Kina, hvor priserne er lavere.

"Man skal passe på med at overfortolke, men vi ser i hvert fald den rette pil opad for priserne, og det er også, hvad vi har set hos Vestas. De skuffer med indtjeningen på grund gamle ordrer, men prisen på de nye ordrer går opad."

"Så det er blevet lidt mere sælgers marked. Derfor vil jeg også mene, at regnskabet ikke burde sende Vestas' aktie ned, men faktum er, at markedet fokuserer på det kortsigtede."

Siemens Gamesa melder om modvind

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere