EnergiWatch

Stort finanshus ser potentiale i Vestas, Ørsted og Siemens Gamesa

Det australske finanshus Macquarie har et godt øje til de to mølleproducenter og det danske energiselskab.

Foto: PR Vestas

Vestas, Siemens Gamesa og Ørsted kan blive kommende vinderaktier ifølge det australske finanshus Macquarie, der strør om sig med købsanbefalinger til vindenergitrioen.

Det skriver branchemediet Recharge.

Finanshuset venter, at Vestas vil øge indtjeningen på baggrund af et stigende landmøllemarked og reetablering af prisstabiliteten i møllesektoren.

"Vi er en stor fan (af Vestas)," siger energianalytiker Keegan Kruger fra Macquarie Capital, som venter, at Vestas' udstyrssalg kommer til at vokse med 6 pct. til 9,13 mia. euro frem til udgangen af 2021.

Udstyrssalget vil nyde godt af udviklingen af mere avancerede møller i 5 MW-plus-segmentet, vurderer finanshuset ifølge Recharge.

Dertil kommer potentiale i selskabets serviceforretning, som ventes "at blive drevet af Vestas' mulighed for at forbedre ydeevnen af sine kunders aktiver gennem implementering af merværdi-services".

I forhold til Siemens Gamesa venter Macquarie, at selskabets styrke på havmøllemarkedet og inden for service vil drive indtjeningen højere.

"Vi vurderer, at Siemens Gamesa har en stærk salgssigtbarhed på kort sigt for både land- og havvind," skriver finanshuset ifølge branchemediet.

Macquarie mener endvidere, at Ørsted er undervurderet og forventer, at det danske energiselskab vil vinde 1,35 GW ny kapacitet i forestående runder af tildelinger af havvindprojekter i Massachusetts og New Jersey.

"Opkøbene af både Lincoln Clean Energy og Deepwater Wind giver Ørsted en solid platform for indgang og vækst i de amerikanske land- og havenergimarkeder," vurderer finanshusets analytikere.

Macquarie venter, at der over de næste ti år kommer til at blive investeret 1000 mia. dollar globalt i land- og havvindenergi

All NRG hyret til tysk havmøllepark

Vestas anmeldt for at udsætte ansatte for fare

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs