EnergiWatch

Vestas-formand forventer genindførsel af statsstøtte i nogle lande

Det kommer til at tage lang tid, før statsstøtte til vind forsvinder, siger Bert Nordberg til Reuters og peger på, at pres for hurtig VE-udbygning tværtimod trækker i modsat retning. Støtte skal dog tolkes bredt, fastslår Vestas.

Foto: /ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Landvind har taget adskillige bemærkelsesværdige skridt i løbet af det seneste halve års tid. I først Sverige og Finland og senest Danmark og Storbritannien er der blevet annonceret vindmølleparker, der skal opføres helt uden nogen form for direkte statsstøtte. I flere af tilfældende projekter med Vestas-møller.

Men det betyder dog ikke, at statsstøttet vind kører på absolut sidste omgang. Det slår Vestas' bestyrelsesformand Bert Nordberg fast i et interview med Reuters i forbindelse med onsdagens generalforsamling. Tværtimod hører formanden, at visse – unavngivne – lande går med tanker i modsat retning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs