EnergiWatch

Athena ramte lidt over egen skive

Det lykkedes for Athena at leve op til sine egne forventninger i 2018, men selskabet må stadig konstatere en nedgang i forhold til året før.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

Athena, det tidligere Greentech Energy Systems, mere end indfriede sine finansielle forventninger til 2018. Selskabet gik dog tilbage på flere på poster.

Selskabets totale omsætning, inklusive joint ventures, endte på 61 mio. euro, hvor der var ventet en toplinje på 56 til 60 mio. euro. Året forinden endte resultatet på 66 mio. euro.

"Solforholdene var stabile gennem året og genererede en produktion på linje med Athenas forventninger. Alligevel - med de ekstraordinære forhold i 2017 in mente - var den leverede produktion fra Athenas sol-portefølje lavere end året før," fremgår det af regnskabet.

"På den anden side var vind-produktionen genereret i 2018 generelt påvirket af dårlige vindforhold. Som en konsekvens heraf var resultatet i 2018 lidt lavere end forventet," lyder det i regnskabet, der er fremlagt onsdag morgen.

Athenas netproduktion lød på 313 gigawat (GW) i 2018 mod ventede 310 til 335 GW. I 2017 lød produktionen på 374 GW.

Selskabets driftsresultat (EBITDA) endte på 37 mio. euro i 2018, hvilket var 2 mio. euro lavere end året forinden, men mere end ventet. Forventningen lød på 32 til 35 mio. euro.

"Til trods for at det generelle resultat for Athena var på linje med forventningerne var EBITDA-resultatet højere end forventningerne, som blev offentliggjort i marts 2018, primært på grund af ikke-ventede, ekstraordinære gevinster på refundering af ejendomsskat betalt af Cerveteri-solenergiparken i de foregående år og nogle positive forsikringskompensationer modtaget i anden halvdel af 2018," fremgår det af regnskabet.

For 2019 forventer Athena en omsætning på 57 til 61 mio. euro, hvilket altså spænder fra en tilbagegang fra resultatet nået i 2018 til et resultat på linje med dette. EBITDA-resultatet ventes at være i intervallet 34 til 37 mio. euro.

Athenas produktion af både sol og vind var bedre end ventet i januar

Rekordår for solceller på vej

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs