EnergiWatch

Amerikansk Vestas-projekt godkendt

Apex Clean Energy har fået grønt lys til at opføre tredje fase af Dakota Range-projektet i South Dakota, hvor der påtænkes at anvendes Vestas' største møller.

Foto: Xcel Energy

South Dakotas Public Utilities Commission (PUC) har godkendt Apex Clean Energys projekt Dakota Range III. Projektudvikleren har fået byggetilladelse til at opføre op til 42 møller med en samlet kapacitet på 151,2 MW, lige som selskabet skal opføre en 345 kV transmissionslinje til parken, der ventes at stå færdig i slutningen af 2020.

Det meddeler South Dakota PUC.

Imidlertid er det ikke sikkert, at der behøves at blive stillet så mange møller op for at nå den maksimale kapacitet. Vestas er udset som leverandør, men hvor de første to faser af projektet har anvendt V136-3.6 MW-møller – hvilket effektmæssigt også passer med forholdene i den ny tilladelse – skriver Apex i sagsfremstillingen at der overvejes at bruge V150-møllen i stedet. Med sin kapacitet på 4,2 MW vil det fordre 36 møller.

Projektudvikleren vurderer, at den samlede investering til projektet vil andrag 200 mio. dollar. Det beløb sikrede Apex dog allerede før jul, hvor Dakota Range III blev solgt til det franske energiselskab Engies nordamerikanske datterselskab, mens der blev indgået en PPA med Xcel Energy.

Det samlede Dakota Range I-IV ventes at blive på 600 MW. Projektet blev i 2017 safe harbored ved bestilling af tilstrækkelige Vestas-komponenter, hvilket betyder, at der er sikret 80 pct. af den amerikanske PTC-skatterabat.

Vestas får ordre på 300MW

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs