EnergiWatch

Danmark er Vattenfalls største satsningsområde

I et øget investeringsbudget for de kommende to år vokser vindens andel 60 til 75 pct. Energiselskabet har dog allerede fordelt størstedelen af pengene.

Foto: PR Vattenfall

2018 var langt fra noget fabelagtigt år for Vattenfall. Ganske vist steg omsætningen med 16 pct. og bundlinjen 11 pct., men både målt på den underliggende forretning og selskabets strategiske 2020-mål var der næsten udelukkende tilbagegang. Den underliggende drift bakkede således med 14 pct. til 19,9 mia. SEK (14,2 mia. kr.).

Basalt set blev der tabt på gyngerne, mens karusellen kørte i frihjul. For på den ene side led varmeforretningen under stigende priser på kul og især CO2-kvoterne, men på den anden side nød energiselskabet ikke gavn af de heraf stigende elpriser. For størstedelen af produktionen var hedget til priser, der ikke havde forventet sidste års stigning i elprisen på mere end 40 pct. på nøglemarkederne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs