EnergiWatch

Siemens Gamesa ser stabilt prisfald på landmøller

Trods lille stigning i den gennemsnitlige salgspris i forhold til sidste kvartal og forventningens glæde over snart at have sat krisetidens sidste mølle op ser mølleproducenten ikke prisfest forude.

Foto: Siemens/PR

Siemens Gamesa kom akkurat ud af sidste år med skindet på næsen. I perioden fra oktober til årets udgang, som i mølleproducentens regnskab er første kvartal 2019, mens andre ville kalde det fjerde kvartal af 2018, sikrede havmølle- og servicedivisionerne en fremgang på 6 pct. i omsætningen år-år og et slutresultat, der med 18 mio. euro akkurat endte i plus.

Landmølleforretningen halter derimod fortsat efter. Helt konkret med en tilbagegang i volumen på 8 pct. til 1.520 MW fra samme kvartal året før, mens indtjeningen på landmøllerne, om end ikke udspecificeret, ikke nødvendigvis var med til at hive det samlede møllesegments beskedne EBIT-margin før særlige omkostninger på 2,7 pct. i opadgående retning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs