EnergiWatch

Vestas lancerer første nye platform i otte år

Allerede i år installerer mølleproducenten sin første modulære landmølle, der praktisk taget er på størrelse med en havmølle. På sigt kan den også ende derude – og ende med at afløse alle andre møller i porteføljen.

Foto: Vestas

I marts 2011 rystede Vestas industrien med annonceringen af verdens dengang største vindmølle, V164-7.0MW. Torsdag præsenterer den danske mølleproducent en nyhed, der på flere måder er nærmest lige så stor. Med lanceringen af sin nye platform, EnVentus, sendes to nye møller med en kapacitet på 5,6 MW og rotorer på 150 og 162 meter i serieproduktion allerede til næste år – denne gang er der blot tale om landmøller.

Imidlertid er størrelsen ikke den eneste landvinding. Som EnergiWatch i begyndelsen af december som de første kunne afsløre, skal den nye platform i langt højere grad end hidtil gøre brug af modularitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs