EnergiWatch

Irere køber sig ind i havmølleprojekter

Det statsejede irske elselskab ESB skal sammen med MHI Vestas-kunde være med til at udvikle havmølleparken Oriel på 330 megawatt.

Udviklingen af havmølleparken Oriel ud for Irland er kommet et skridt tættere på. Det statsejede irske elselskab ESB har købt en ejerandel på 35 pct. i projektet fra den belgiske udvikler Parkwind. Derudover skal de to parter også med samme andele arbejde sammen om udviklingen af Clogherhead-projektet, der er på et tidligere stadie i udviklingen end Oriel, hvis 330 MW er planlagt at være i drift i begyndelsen af 2020'erne.

"Dagens annoncering udgør en betydelig investering fra ESB i havvind, som vi forventer vil udgøre størstedelen af Irlands fremtidige kulstoffri elektricitet. Vores samarbejde med internationalt respekterede udviklere såsom Parkwind i leveringen af Oriel og Clogherhead-projekterne understreger vores forpligtelse til udviklingen og opførelsen af havmølleparker i både Irland og Storbritannien," siger adm. direktør i ESB, Pat O'Doherty i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs