EnergiWatch

Ørsted-storkøb kan trække mølleproducenter til USA

Købet af Deepwater Wind kan få leverandørkæden til hurtigere end ventet at etablere sig på det gryende marked, vurderer WoodMac. Øget sigtbarhed kan rykke tingene, anerkender topchef.

USA's første havmøllepark, den nu Ørsted-ejede Block Island, blev installeret af et europæisk fartøj. Købet af Deepwater Wind kan fremskynde blandt andet amerikanskbyggede fartøjer, vurderer analytiker. | Foto: Fred.Olsen Windcarrier

Den globale vækst i havvind får i disse dage producenterne til at tænke større. MHI Vestas har inden for de seneste uger annonceret markante udvidelser af produktionen i såvel Storbritannien som Danmark, mens Ørsteds ordre på 900 MW til Greater Changhua-projektet i sidste måned fik Siemens Gamesa som de første til at lancere nacelleproduktion i Taiwan fra 2021.

Endnu har den første tier 1-leverandør dog til gode at melde sin ankomst til USA. Selv om der aktuelt er faste projekter på omkring 1,6 GW med yderligere op mod godt 2 GW i aktuelt udbud – og på trods af delstaternes endog ganske store armbevægelser omkring lokal produktion – er der endnu ikke annonceret produktion af hverken naceller, vinger eller for den sags skyld fundamenter fra nogle af de store selskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs