EnergiWatch

Ørsteds nye opkøb spår fordobling af vind i USA de kommende år

"Vi er faldet i søvn bag rattet som industri, hvis vi ikke fordobler det," lyder det fra direktøren hos landvindudvikleren Lincoln Clean Energy.

Foto: Westar Energy

Der er fortsat masser at komme efter på det amerikanske marked for vindudviklerne.

Sådan lyder det i hvert fald fra Declan Flanagan, der er administrerende direktør hos landvindudvikleren Lincoln Clean Energy, som mandag endeligt blev en del af den danske energikoncern Ørsted.

Ifølge branchemediet Recharge News forventer direktøren, at mængden af installeret vind i USA vil nå op på 200 gigawatt (GW) i løbet af de kommende år på trods af langsigtede udfordringer.

"Der er 100 gigawatt installeret kapacitet eller deromkring i USA, og jeg ser klart, at det bliver fordoblet," sagde Declan Flanagan mandag på en vindkonference i New York ifølge mediet.

"Vi er faldet i søvn bag rattet som industri, hvis vi ikke fordobler det," fortsatte han.

På konferencen fortalte direktøren desuden, at der kan komme en dag, hvor der ikke bygges nye vindparker i USA i stor skala som følge af øget konkurrence fra andre energiformer. Ifølge Declan Flanagan vil det dog ikke være enden for vindindustrien.

"Du vil stadig have 200 GW installeret kapacitet i USA og et ton moderniseringskapacitet (repowering, red.), som vil være der de næste 50-100 år," lød det på konferencen ifølge Recharge.

Energiselskab Ørsted annoncerede mandag eftermiddag, at det har afsluttet sit køb af Lincoln Clean Energy. Den danske energikoncern fortalte første gang om købet af det Chicago-baserede onshore vind- og solenergiselskab i august. Købsprisen lød på 580 mio. dollar, svarende til omkring 3,7 mia. danske kr.

Dengang fremgik det, at den amerikanske udvikler har en portefølje på 513 megawatt (MW), som er blevet sat i drift for nylig, og derudover er der 300 MW under opførelse. Samtidig har selskabet en projektportefølje på mere end 1500 MW frem mod 2022.

Ørsted har i de senere år ikke beskæftiget sig med landvind, og i stedet har selskabet satset på havvind, som det også ønsker at udbrede til USA.

Ørsted sætter punktum for amerikansk opkøb og udpeger direktør

Ørsted vil med milliardopkøb af landvind gøre sig til central aktør i USA

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs