EnergiWatch

Nordic Solar vil investere for en milliard i ny fond

Det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy åbner en ny fond, hvor der i første omgang skal rejses 100 mio. kr. Målet er at lave investeringer i byggemodnede solprojekter for en milliard kr. inden for få år.

Foto: PR NSE

Nordic Solar Energy får et nyt søsterselskab. Her vil selskabet bag, NSE Management, rejse 100 mio. kr. til en ny fond, der vil investere i solparker på et tidligere tidspunkt, end selskabet plejer. Målet er, at der skal investeres for en milliard kroner inden for tre til fire år.

Den nye fond får navnet Nordic Solar Global.

"Vi etablerer nu et nyt investeringsselskab, der skal investere i solparker, men på et tidligere tidspunkt i værdikæden. Det vil sige, vi vil købe byggemodnede solprojekter, der ofte har brug for finansiering til at blive færdigbyggede, og hvor vi kan gå ind og tilføre viden og kapital, der sikrer etablering af solparkerne. Vi øger risikoen marginalt, men til gengæld forventer vi, at afkastet kommer til at ligge noget højere, nemlig i størrelsesordenen 8-12 procent," forklarer Nikolaj Hoff, stifter og direktør i NSE Management samt i de to investeringsselskaber, i en meddelelse.

Nordic Solar Energy startede tilbage i 2010. Her var der blot fire investorer med om bord og en enkelt solpark i porteføljen. Siden er det vokset til 140 aktionærer, over 50 solparker og investeringer for 1,1 mia. kr. i europæisk sol.

Samtidig skulle der ifølge meddelelsen være investeringer for mere end 500 mio. kr. undervejs i Nordic Solar Energy, der over de seneste tre år har givet et gennemsnitligt afkast på ca. 8 pct. per år.

Satser globalt

Planen med den nye fond er i første omgang at holde blikket inden for Europas grænser, men som navnet på den nye fond indikerer, Nordic Solar Global, så er der et mere globalt perspektiv på fonden. Derfor er lande som Japan, Australien, Chile og Argentina også inde i billedet.

Målet er at rejse 100 mio. kr. inden årets udgang, men allerede inden for tre til fire år skal der være lavet investeringer for 1 mia. kr.

"Vi har længe set et stigende behov i markedet for mere kapital til nye solprojekter. Samtidig oplever vi stor efterspørgsel fra investorer, der vil med i grønne energiprojekter med et fornuftigt afkast," siger Christian Sagild, der er bestyrelsesformand i begge Nordic Solar-selskaberne og tidligere chef i Topdanmark, og fortsætter:

"Vi har nu i ni år bevist, at vi kan levere et stabilt afkast, at vi kan udvikle og udvide vores investeringer, og at investorerne gerne vil med på denne rejse med solenergi. Vi har styrket teamet med flere erfarne folk blandt andet fra projektudviklere i branchen, så vores organisation er gearet til at tage næste skridt."

Den nye fond åbner for investeringstilsagn den 10. oktober, og af meddelelsen fremgår det, at NSE Management som de første har skudt kapital i fonden, mens flere investorer skulle have tilkendegivet interesse.

Belgisk opkøb sikrer Nordic Solar omsætningsrekord

Christian Sagild skal gøre Nordic Solar Energy til den nye grønne folkeaktie

Solklub for rigmænd leverer fremgang og køber op

Solklubben for rigmænd brygger på store planer 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs