Siemens Gamesa-chef: Vi kan og vil vinde halvdelen af offshore-markedet

"Vi mener, at med vores erfaring og historik kan vi holde fast i 50 pct.," siger chefen for Siemens Gamesa.
Foto: Siemens Gamesa, PR
Foto: Siemens Gamesa, PR
AF RITZAU FINANS

Siemens Gamesa sad på godt 50 pct. af havmøllemarkedet sidste år. Det skal også gerne være billedet i fremtiden.

Selv med stigende konkurrence og større møller på vej fra MHI Vestas, Senvion, General Electric og flere kinesiske leverandører satser det tysk-spanske selskab med de danske rødder på at holde fast i den svulmende markedsandel.

"Vi mener, at med vores erfaring og historik kan vi holde fast i 50 pct. - det er ikke rimeligt at forvente mere - og det passer os ret godt at bevare det. Det tror jeg også, at vi har midlerne til," siger Marcus Tacke, direktør for Siemens Gamesa, til Ritzau Finans.

Ud over den at spille på kvaliteterne i selve de havmøller, Siemens Gamesa har installeret mange tusinde megawatt af i især europæisk farvand, mener direktøren også, at selskabet har andre fordele.

"Vi har fokuseret ret meget på vores eksekvering på en meget industrialiseret måde og uden fejl. Vi samler så meget som muligt på kajkanten, og nu har vi et 24-1-program, hvor vi på 24 timer kan installere en mølle – fra fundament til nettilslutning. Det er meget industrialiseret, og det sparer omkostninger og giver sikkerhed til vores kunder," siger Marcus Tacke.

Direktøren kalder dog konkurrencen blandt mølleproducenterne på offshore-markedet for ”sund”.

Men samlet er der også nok at rive i. Seneste bud lyder på, at der vil blive installeret 170 gigawatt (GW) i årene frem til 2030 – altså et snit på langt over 10 GW om året mod 4-5 GW for tiden.

"Så det er en stor mulighed, og det er ved at blive globalt, og ikke kun nordeuropæisk, nu hvor Taiwan, USA og andre kommer på banen. Det er gjort muligt af de omkostningsbesparelser, industrien har leveret," siger Marcus Tacke.

Selv om væksten på offshore ventes at blive langt højere end på landjorden, tror Marcus Tacke ikke, at offshore-salget i hans forretning overhaler landmøllerne frem mod 2030. Det er den del af markedet stadig for stor til.

Siemens Gamesa-chef: Hårdt prispres går måske først væk i 2020

MHI Vestas-chef ser stort potentiale for havvind i Taiwan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Thomas Borberg

"Told på kinesiske vindmøller er en mulighed"

Læs også