EnergiWatch

Tyskland sætter ny rekord for vedvarende energi

Årets første seks måneder har budt på rigelig vind-, sol- og biomasseproduktion, og med det kan tyskerne slå tidligere års rekorder for grøn elproduktion.

Foto: LM Wind Power

Vindmøller, solceller og biomasseværker har i løbet af årets første seks måneder produceret, hvad der svarer til mindst 36,3 pct. pct. af det samlede elforbrug i Tyskland. Dermed sætter landet ny rekord for grøn elproduktion med cirka 113 tWh i alt.

Andelen af vedvarende energi i elmikset på 41,5 pct. er ifølge tænketanken Fraunhofer næsten fire pct. points højere end samme periode sidste år. Hos tyskernes forening for energi- og vandindustri hedder det ifølge Euractiv, at forbruget af VE oversteg den forbrugte mængde el, som blev produceret med kulkraft. Det er også første gang, at det er sket over en længere periode af gangen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs