EnergiWatch

Industrikæmpen GE risikerer bøde for at løbe fra fransk jobløfte

Det kan komme til at kaste en ikke helt uvæsentlig konsekvens af sig, hvis den amerikanske industrigigant General Electric ikke skaber tilpas mange nye arbejdspladser i Frankrig, før året er omme.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Da General Electric i 2014 overtog franske Alstoms energiforretning, lovede industrigiganten også at skabe 1000 nye franske arbejdspladser inden slutningen af dette år. Men ved udgangen af april var der kun skabt 323 nye job, lød det fra den franske finansminister, Bruno Le Maire, i sidste uge ifølge BBC News.

Hvis General Electric ikke når at leve op til det lovede, så risikerer selskabet at løbe en ind i bøde på 50.000 euro for hver stilling, der ikke er blevet skabt ud af de i alt 1000 arbejdspladser, fortæller den franske beskæftigelsesminister, Muriel Penicau. Det er siden blevet bakket op af den franske finansminister.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs