EnergiWatch

Bank: Udmeldinger fra Siemens Gamesa er super godt nyt

Det er godt nyt for vindbranchen, at Siemens Gamesa melder om en stabilisering i prisudviklingen, fortæller analytiker.

Foto: Siemens Gamesa

(Opdateret med citat fra Michael Friis Jørgensen kl. 11.42)

En fastholdt prognose og udmeldinger om en stabilisering i prisudviklingen på vindmøller fra vindmølleproducenten Siemens Gamesa er med til at sende aktien i danske Vestas til vejrs tirsdag formiddag.

I november offentliggjorde det tysk-spanske selskab første gang sin prognose for det skæve regnskabsår 2017/18, og efter meldinger i markedet om at priserne særligt var trykkede i de sidste tre måneder af 2017, var forventningerne derfor særligt i fokus i dagens regnskab.

"Der har været en masse anekdoter i markedet hen over fjerde kvartal om, at priserne fuldstændigt var faldet sammen. GE var også ude at sige forleden, at de fortsat ser et pres på priserne."

"Hvis prisfaldet på nye ordrer var fortsat i voldsom grad og havde overrasket Siemens Gamesa negativt, så kunne de få svært ved at fastholde den prognose, de tidligere er kommet med," siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han fortæller, at ledelsens bemærkninger på den efterfølgende telekonference også har været med til at skabe mere positiv stemning for aktierne inden for vindmøllesektoren.

"Samtidig er de ude at bekræfte, at de ser en stabilisering i prisudviklingen, og at den disruption, der har været i skiftet til udbudsrunder i stedet for faste tilskud, er kraftigt reduceret," siger han.

"Det er jo super godt nyt for Vestas. Investorerne har jo nerverne uden på tøjet, i forhold til hvor hårdt det her vil påvirke Vestas' rentabilitet, og det her er i den grad et positivt datapunkt fra Siemens Gamesa, der siger, at priserne er stabiliseret på et lavere punkt," forsætter Jacob Pedersen.

Chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets mener også, at regnskabet fra Siemens Gamesa har været med til at dæmpe investorernes frygt for prisfald på vindmøllemarkedet.

"Hvis man har fulgt nyhedsstrømmen de seneste uger, kunne man forvente et værre regnskab på grund af et stort prispres, og at Siemens Gamesa kunne blive nødt til at nedjustere. Men de holder fast trods presset, og det gør, at de to aktier stiger i tandem i dag," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Siemens Gamesa starter året med fald

Analysefirma efter skævert: Vestas er stadigvæk størst i USA 

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs