EnergiWatch

Siemens Gamesa starter året med fald

Den nyfusionerede vindmøllekæmpe går tilbage over hele linjen i sit første kvartal af 2018. Ordrebogen ligger stabilt, selvom prispresset i branchen præger særligt landvindmølledivisionen.

Foto: Siemens Gamesa RE

Det har for mange vindmølleproducenter været en grum omgang at drive forretning i løbet af den sidste tid, og Siemens Gamesa er ikke nogen undtagelse.

Selskabets første kvartalsrapport i 2018 viser, at salget er faldet med hele 23 pct. i forhold til samme periode sidste år til 2,1 mia. euro (15,6 mia. danske kroner.) Sammenligningstallet er et beregnet nøgletal, idet de to selskaber endnu ikke havde gennemført sin fusion i januar 2017. Værst ramt på omsætningskurven er salget af vindmøller, der er faldet med 26 pct. i forhold til sammenligningstallet. Servicedivisionen er kun gået en pct. tilbage.

Omsætningen lander ganske tæt på analytikernes middelestimat.

Driftsresultatet (EBIT) går tilbage med 87 pct. til 35 mio. euro.

Bruttoresultatet af det ikke-reviderede kvartalsregnskab kan Siemens Gamesa sætte 249 mio. euro, som skal ses i forhold til 433 mio. i samme periode sidste år. Tallet er opgjort før en række omkostninger, som relaterer sig til fusion og omstruktureringer.

Bundlinjen lyder på et minus på 35 mio. euro.

Omsætning fra vindmøllesalg, Siemens Gamesa q1 2018. Kilde: Siemens Gamesa.

Siemens Gamesa forklarer, at den lavere omsætning primært skal tilskrives lavere priser og et fald i omsætningen i landvindmølle-segmentet. Her oplyser vindmølleproducenten yderligere, at der er sket et fald i ordrebogen på 21 pct. mellem slutningen af december 2016 og december 2017.

Her kan man modsat gælde sig over, at havvindmølledivisionen går frem med 5,2 pct. til 7,2 mia. euro i alt.

I servicedivisionen har man haft godt gang i salget, og det betyder, at ordrekatalog for Siemens Gamesa holder sig nogenlunde stabilt på 21,3 mia. euro.

Selskabet bekræfter sine forventninger til hele 2018 i forbindelse med kvaralsregnskabet. De lyder på en omsætning på mellem 9 og 9,6 mia. euro og en EBIT-margin på mellem syv og otte pct.

Siemens får typecertificering af 8 MW mølle

Siemens Gamesa fyrer godt 200 i USA

Siemens Gamesa-medarbejdere nedlægger arbejdet

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs