EnergiWatch

Aura vil ind på markedet for delebiler

Det østjyske energiselskab Aura vil investere i ny delebilsordning baseret på vindmøllestræm.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Kun få uger efter Seas-Nve købte SE, Eniig og Energi Fyn ud af elbiloperatøren Clever, satser et andet dansk energiselskab på at gøre elbiler til at nyt forretningsområde.

Denne gang er det østjyske Aura, der sammen med delebilstjenesten Tadaa har indgået et nyt samarbejde, som skal udbrede elbilerne blandt andet i Aarhus.

Delebiltjenesten vil basere sig på elbiler, hvor Aura står som garant for, at den elektricitet, bilerne bruger, kommer udelukkende fra vindmøller.

"Energivenlige delebiler har et kæmpe potentiale. Vi ser ind i en fremtid, hvor deleøkonomien kommer til at fylde mere og mere. Samtidig har vi i for eksempel Aarhus en udfordring med det stigende antal biler på vejene og mangel på p-pladser. Det er årsagen til, at vi nu gerne vil være med til at udbrede delebilskonceptet," siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura Energi, i en pressemeddelelse.

Præcist hvor meget Aura investerer i delebilerne fremgår ikke af oplysningerne.

Aura indgår samarbejde med Julemærkefonden 

Aura Energi spiller bold for børnene i Betlehem 

Mere fra EnergiWatch

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Ørsted afviser "defensivt" opkøb

Milliardopkøb i europæisk landvind betyder ikke, at der fremover skal satses mindre på havvind, fastslår Mads Nipper, der indikerer, at investeringsmålet på 200 milliarder står foran løft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs