EnergiWatch

Aura vil ind på markedet for delebiler

Det østjyske energiselskab Aura vil investere i ny delebilsordning baseret på vindmøllestræm.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Kun få uger efter Seas-Nve købte SE, Eniig og Energi Fyn ud af elbiloperatøren Clever, satser et andet dansk energiselskab på at gøre elbiler til at nyt forretningsområde.

Denne gang er det østjyske Aura, der sammen med delebilstjenesten Tadaa har indgået et nyt samarbejde, som skal udbrede elbilerne blandt andet i Aarhus.

Delebiltjenesten vil basere sig på elbiler, hvor Aura står som garant for, at den elektricitet, bilerne bruger, kommer udelukkende fra vindmøller.

"Energivenlige delebiler har et kæmpe potentiale. Vi ser ind i en fremtid, hvor deleøkonomien kommer til at fylde mere og mere. Samtidig har vi i for eksempel Aarhus en udfordring med det stigende antal biler på vejene og mangel på p-pladser. Det er årsagen til, at vi nu gerne vil være med til at udbrede delebilskonceptet," siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura Energi, i en pressemeddelelse.

Præcist hvor meget Aura investerer i delebilerne fremgår ikke af oplysningerne.

Aura indgår samarbejde med Julemærkefonden 

Aura Energi spiller bold for børnene i Betlehem 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs