Solceller kan være så grimme at husprisen falder

Sælger man hus, er det ikke alle forbedringer, der tæller med i prisen.
Foto: REC
Foto: REC
AF RITZAU FINANS

Er der solceller på et hus, stiger salgsprisen med omkring tre procent. Det svarer gennemsnitligt til omkring 54.000 kroner mere, som køberne er parat til at smide på bordet, viser en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden EDC har lavet.

Det kan dog ikke betale sig at sætte solceller op i forbindelse med et salg, for prisstigningen på huse svarer kun til omkring halvdelen af, hvad et solcelleanlæg koster.

"Man skal ikke sætte solceller på sit hus alene med det formål at forøge husets værdi i forbindelse med et salg. Man skal gøre det for at spare på elregningen," siger EDC's kommunikationschef, Jan Nordmann.

15 års tålmodighed

Et solcelleanlæg er en investering, der koster mellem 80.000 til 100.000 kroner. Og med lån og afdrag vil udgiften som regel først være tjent hjem efter 10-15 år.

Dansk solfirma i samarbejde med Tesla

Herefter kan man som boligejer glæde sig over gratis strøm i dagtimerne - og flere kontanter til forbrug, da elregningen bliver sparet væk.

Og har man overskud på sin elproduktion, kan man sælge overskudsstrømmen videre til el-nettet.

Kan kaste skygger over prisen

Nogle huse stiger dog ikke i værdi, fordi de har solceller på taget. Det kan være huse, hvor solpanelerne skæmmer arkitekturen.

"Er der tale om en ejendom med høj arkitektonisk værdi, vil solpaneler ofte have en direkte negativ effekt på prisen. Det er heldigvis sjældent, at vi støder på disse eksempler," siger Jan Normann i undersøgelsen.

"Solceller skal ses som en investering på linje med de øvrige energiforbedringer, man kan lave i sin bolig," siger kommunikationschefen.

I dag kan næsten 100.000 boligejere bryste sig af at producere strøm via solen, oplyser EDC.

EnergiMidt venter nyt boom for solceller

Solcelle-anlæg kan være brandfælder

Ny grøn rekord

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også