Vestas højdespringer på børsen

Investorerne kvitterer for en massiv amerikansk ordre til den danske vindmølleproducent ved dagens handel.
Vestas-direktør Anders Runevad. Foto: Vestas
Vestas-direktør Anders Runevad. Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Vestas øgede onsdag afstanden ned til nærmeste forfølger til titlen som den mest stigende aktie på Københavns Fondsbørs i 2013.

Efter annonceringen af en ny stor ordre til det amerikanske marked blev selskabet belønnet af investorerne med en kursstigning på godt 5 pct.

Hovedparten af de øvrige aktier i C20 var ligeledes positivt stemt, og indekset lukkede 1,1 pct. højere i 653,52. Resten af Europa var også præget af stigninger op til den længe ventede annoncering af resultatet af rentemødet i USA efter dansk lukketid onsdag.

Vestas stjal fra morgenstunden fokus med offentliggørelsen af en ordre i USA på 350 megawatt (MW) med mulighed for yderligere 636 MW. Ordregiver er Enel Green Power, og aftalen omfatter 175 møller på hver 2 MW til levering i 2014 og 2015. Flere ordrer kan vente på Vestas i USA rundt om hjørnet, vurderer en analytiker.

"Vi har fortsat kig på flere potentielle Vestas-ordrer i USA, og vi udelukker bestemt ikke, at Vestas kan offentliggøre flere ordrer til USA inden årets udgang," skriver aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

Vestas, der desuden offentliggjorde en ordre i Frankrig på 51 MW, og i år nu har indkasseret faste ordrer på 4491 MW, steg 5,3 pct. til 153 kr. Dermed er aktien avanceret 380 pct. i år.

Henrik Poulsen topper global magtliste

Vestas får megaordre i USA

Vestas får ordre på 51 MW til Frankrig

"Vi griber det helt forkert an"

Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Vestas: Stor USA-ordre vundet i udbud

Vestas-møller skal tyfon-sikres

Vestas-kunde opnår vigtig aftale for nyt projekt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også