EnergiWatch

Vestas højdespringer på børsen

Investorerne kvitterer for en massiv amerikansk ordre til den danske vindmølleproducent ved dagens handel.

Vestas-direktør Anders Runevad. Foto: Vestas

Vestas øgede onsdag afstanden ned til nærmeste forfølger til titlen som den mest stigende aktie på Københavns Fondsbørs i 2013.

Efter annonceringen af en ny stor ordre til det amerikanske marked blev selskabet belønnet af investorerne med en kursstigning på godt 5 pct.

Hovedparten af de øvrige aktier i C20 var ligeledes positivt stemt, og indekset lukkede 1,1 pct. højere i 653,52. Resten af Europa var også præget af stigninger op til den længe ventede annoncering af resultatet af rentemødet i USA efter dansk lukketid onsdag.

Vestas stjal fra morgenstunden fokus med offentliggørelsen af en ordre i USA på 350 megawatt (MW) med mulighed for yderligere 636 MW. Ordregiver er Enel Green Power, og aftalen omfatter 175 møller på hver 2 MW til levering i 2014 og 2015. Flere ordrer kan vente på Vestas i USA rundt om hjørnet, vurderer en analytiker.

"Vi har fortsat kig på flere potentielle Vestas-ordrer i USA, og vi udelukker bestemt ikke, at Vestas kan offentliggøre flere ordrer til USA inden årets udgang," skriver aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

Vestas, der desuden offentliggjorde en ordre i Frankrig på 51 MW, og i år nu har indkasseret faste ordrer på 4491 MW, steg 5,3 pct. til 153 kr. Dermed er aktien avanceret 380 pct. i år.

Henrik Poulsen topper global magtliste

Vestas får megaordre i USA

Vestas får ordre på 51 MW til Frankrig

"Vi griber det helt forkert an"

Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Vestas: Stor USA-ordre vundet i udbud

Vestas-møller skal tyfon-sikres

Vestas-kunde opnår vigtig aftale for nyt projekt

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs