Vestas: Stor USA-ordre vundet i udbud

Den danske vindmøllefabrikant skal med dagens ordre ansætte "hundredvis" af nye medarbejdere i USA.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Vestas' store amerikanske ordre er vundet i en udbudsproces. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse onsdag.

Ordren på i alt 350 MW består af 150 MW til Origin-vindprojektet i staten Oklahoma, samt en bestilling på 200 MW, som også er fast og ubetinget.

Derudover er der en rammeaftale på op til yderligere 636 MW, oplyser Vestas.

Vestas får megaordre i USA

De 75 V100-2,0 MW-møller til Origin-projektet leveres i midten af 2014 og ventes færdiginstalleret og i drift inden udgangen af året. Vestas' serviceteknikere vil samtidig yde vedligeholdelse i tre år under en AOM 5000-kontrakt, Vestas' dyreste serviceløsning.

"Vi er taknemmelige for at igen arbejde med et førende globalt selskab som Enel, der har en historik af succesfulde vindenergiprojekter her i landet," siger Vestas' nordamerikanske salgschef, Chris Brown, i meddelelsen.

Ordrerne betyder samtidig, at Vestas opruster på tre af sine fabrikker i Colorado i USA, der producerer vinger og møllehuse (naceller) i byerne Windsor og Brighton. Vestas forventer at ansætte "hundredvis" af nye medarbejdere i produktionen i første halvår af 2014.

Med ordren er Vestas oppe på faste og ubetingede ordrer for 4491 MW i år, hvoraf de 659 MW er annonceret i fjerde kvartal.

Ordren er Vestas' fjerde til det amerikanske marked i år, hvor de tre første alle kom i september. Her bestilte Duke Energy 400 MW, mens RES Americas og EDF Renewable Energy bestilte henholdsvis 60 og 80 MW i ordrer med tilknyttede rammeaftaler med et samlet yderligere potentiale på 1220 MW.

Derudover har EDPR lagt en ordre på 400 MW, som dog er en del af en tidligere offentliggjort og bogført rammeaftale fra 2010.

/ritzau/FINANS

Vestas-kunde opnår vigtig aftale for nyt projekt 

"Ikke to dage er ens - jeg lærer hele tiden noget nyt" 

Gamesa løber med Brasilien-ordre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også