EnergiWatch

Vestas får ordre på 51 MW til Frankrig

Vestas skal levere 17 af sine V112-3,0 MW-møller til et projekt i Frankrig.

Foto: Vestas

Vestas skal levere 17 V112-3,0 MW-møller til JP Energie Environnement (JPEE).

Det er første gang, kunden bestiller Vestas-møller, og de skal bruges til det planlagte Moulin d'Emanville-projekt i Eure-et-Loir, sydvest for Paris.

Møllerne ventes leveret i andet kvartal af 2014 og færdiginstalleret i det efterfølgende kvartal.

Som en del af ordren har Vestas fået en 15-årig serviceaftale i den dyreste prisklasse, AOM 5000.

JPEE driver i forvejen seks vindmølleparker på i alt 69 MW. Hidtil har selskabet fået leveret møller fra de tyske producenter Nordex og Enercon.

" Til vores syvende vindprojekt er vi meget glade for at begynde at arbejde med Vestas, da vi altid har værdsat kvaliteten af deres møller, deres ingeniørmæssige ekspertise og deres skræddersyede løsninger, og vi ser denne ordre som et første skridt mod at forlænge begge vore selskabers succes på det franske marked," siger JPEE-chef Xavier Nass i en pressemeddelelse.

JPEE vil fortsætte med at udvide Frankrigs vindkapacitet, lover han. Frankrig havde ved sidste årsskifte omkring 7.600 MW vindkraft installeret, hvoraf Vestas havde stået for 1.560 MW, eller mere end en femtedel.

Med den franske bestilling er Vestas oppe på en annonceret ordreindgang på 309 MW i fjerde kvartal og 4.141 MW i hele 2013. Der mangler dog stadig det skyggetal for mindre ordrer i fjerde kvartal, som først offentliggøres i årsregnskabet til februar.

Arevas nye offshorekæmpe i fransk udbud

Alstom med i fransk 1 GW bud

Alstom hyrer Vestas' tidligere offshore-boss

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs