EnergiWatch

Vestas får ordre på 51 MW til Frankrig

Vestas skal levere 17 af sine V112-3,0 MW-møller til et projekt i Frankrig.

Foto: Vestas

Vestas skal levere 17 V112-3,0 MW-møller til JP Energie Environnement (JPEE).

Det er første gang, kunden bestiller Vestas-møller, og de skal bruges til det planlagte Moulin d'Emanville-projekt i Eure-et-Loir, sydvest for Paris.

Møllerne ventes leveret i andet kvartal af 2014 og færdiginstalleret i det efterfølgende kvartal.

Som en del af ordren har Vestas fået en 15-årig serviceaftale i den dyreste prisklasse, AOM 5000.

JPEE driver i forvejen seks vindmølleparker på i alt 69 MW. Hidtil har selskabet fået leveret møller fra de tyske producenter Nordex og Enercon.

" Til vores syvende vindprojekt er vi meget glade for at begynde at arbejde med Vestas, da vi altid har værdsat kvaliteten af deres møller, deres ingeniørmæssige ekspertise og deres skræddersyede løsninger, og vi ser denne ordre som et første skridt mod at forlænge begge vore selskabers succes på det franske marked," siger JPEE-chef Xavier Nass i en pressemeddelelse.

JPEE vil fortsætte med at udvide Frankrigs vindkapacitet, lover han. Frankrig havde ved sidste årsskifte omkring 7.600 MW vindkraft installeret, hvoraf Vestas havde stået for 1.560 MW, eller mere end en femtedel.

Med den franske bestilling er Vestas oppe på en annonceret ordreindgang på 309 MW i fjerde kvartal og 4.141 MW i hele 2013. Der mangler dog stadig det skyggetal for mindre ordrer i fjerde kvartal, som først offentliggøres i årsregnskabet til februar.

Arevas nye offshorekæmpe i fransk udbud

Alstom med i fransk 1 GW bud

Alstom hyrer Vestas' tidligere offshore-boss

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs