EnergiWatch

Obama vil doble op på vind- og solenergi

Forbruget af sol- og vindenergi skal fordobles frem til 2020, lyder det fra præsident Barack Obama.

Foto: The White House

Den amerikanske præsident, Barack Obama, annoncerede i en tale om grøn omstilling tirsdag, at han vil fordoble USA's brug af sol- og vindenergi frem mod 2020. Det kan give medvind til et selskab som Vestas, der traditionelt har stået stærkt på det amerikanske marked.

Konkret har han bedt det amerikanske indenrigsministerium give grønt lys til projekter, der skal skaffe vedvarende energi til mere end seks millioner hjem i 2020. Samtidig fortalte præsidenten, at USA's forsvar, som er den største energiforbruger i landet, vil installere vedvarende energi svarende til 3 gigawatt på sine baser.

Obama vil begrænse kraftværkers CO2-udledning 

Endelig vil Obama forsøge at lempe på olieselskabernes skattefordele og i stedet investere i de selskaber, der arbejder med grøn energi, mens han vil forsøge at mindske energispild.

Det endelige mål er, at USA frem til 2020 skal nedbringe udslippet af CO2 i atmosfæren med 17 procent i forhold til 2005.

Ifølge præsidenten har USA de seneste fire år fordoblet sit brug af CO2-neutral vind- og solenergi.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs