EnergiWatch

Obama vil doble op på vind- og solenergi

Forbruget af sol- og vindenergi skal fordobles frem til 2020, lyder det fra præsident Barack Obama.

Foto: The White House

Den amerikanske præsident, Barack Obama, annoncerede i en tale om grøn omstilling tirsdag, at han vil fordoble USA's brug af sol- og vindenergi frem mod 2020. Det kan give medvind til et selskab som Vestas, der traditionelt har stået stærkt på det amerikanske marked.

Konkret har han bedt det amerikanske indenrigsministerium give grønt lys til projekter, der skal skaffe vedvarende energi til mere end seks millioner hjem i 2020. Samtidig fortalte præsidenten, at USA's forsvar, som er den største energiforbruger i landet, vil installere vedvarende energi svarende til 3 gigawatt på sine baser.

Obama vil begrænse kraftværkers CO2-udledning 

Endelig vil Obama forsøge at lempe på olieselskabernes skattefordele og i stedet investere i de selskaber, der arbejder med grøn energi, mens han vil forsøge at mindske energispild.

Det endelige mål er, at USA frem til 2020 skal nedbringe udslippet af CO2 i atmosfæren med 17 procent i forhold til 2005.

Ifølge præsidenten har USA de seneste fire år fordoblet sit brug af CO2-neutral vind- og solenergi.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs