Rigsrevisionen skal undersøge solcellesag

En intern kulegravning af klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) egne embedsmænd er ikke nok for Statsrevisorerne, som nu vil bede Rigsrevisionen undersøge forløbet, skriver Berlingske.
Foto: carsten snejbjerg
Foto: carsten snejbjerg

Martin Lidegaard slipper ikke med en intern kulegravning af sit eget embedsværk i solcellesagen, som omfatter alvorligt lovsjusk med bl.a. en række dyre huller i lovgivningen.

Ifølge Berlingske Business vil de politisk udpegede Statsrevisorer inden længe bede Rigsrevisionen undersøge hele forløbet om solcelleloven. SF's Peder Larsen, formand for de politisk valgte Statsrevisorer, der som de eneste kan bede Rigsrevisionen undersøge et område siger til avisen, at han forventer, at revisorernes næste møde i august vil udmunde i en beslutning om en grundig undersøgelse af hele forløbet.

Danfoss: Ødelagt dansk solmarked skader konkurrenceevnen

Ny solcellelov overhalet indenom 

"Der har været sager, hvor der er lavet undersøgelser på et betydeligt spinklere grundlag," siger Peder Larsen til Berlingske.

Venstres statsrevisorer Kristian Jensen siger, at han allerede anmodet Rigsrevisionen om en undersøgelse af forløbet. Så kan Rigsrevisionen allerede nu begynde at forberede sig på arbejdet, selvom beslutningen først træffes i august, siger han.

Berlingske beskrev for få dage siden, at Energistyrelsen i syv dage kendte til en voldsom og utilsigtet udbygning af solceller på taget af erhvervsbygninger uden at orientere energiminister Martin Lidegaard (R). Det fik ministeren til at kulegrave sine egne folk.

Tilbage til VK-tiden

I Lidegaards eget parti mener Klaus Frandsen også, at en undersøgelse er hele forløbet er nødvendig. For at komme helt til bunds vil han lade undersøgelsesperioden strække sig tilbage til 2010, hvor solcellerne blev en del af virksomhedsskatteordningen. Dermed inddrages også VK-regeringen i sagen.

Martin Lidegaard, som kalder forløbet "utilfredsstillende", hilser undersøgelsen af forløbet velkommen.

"Jeg har kun ønske om, at alt kommer for dagens lys, for jeg har i hvert fald ikke selv foregøglet eller skjult noget for nogen," siger han til Berlingske.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også