Ny solcellelov overhalet indenom

Der er sandsynligvis allerede opsat så mange solcelleanlæg, at markedet kan lammes helt frem til 2020.

Endnu før den nye solcellelov er vedtaget, ser den ud til at være overhalet af virkeligheden. Dermed kan den danske solcellebranche reelt stå uden arbejde frem mod 2020, skriver Berlingske Business.

Aftalen beror på et loft på 800 MW solenergi i 2020 - det svarer til energi til knap 200.000 husstande. Men friske tal fra netselskaberne, som Berlingske har fået fra Dansk Energi, viser, at udbygningen af solceller allerede i år kan komme snublende tæt på 800 MW-grænsen.

Lidegaard efter angreb: Borgmester undervurderer aftalen

Klima-og energiminister Martin Lidegaard ( R) fortalte i forbindelse med sidste uges solcelleaftale, at det seneste skøn lød på, at udbygningen af solenergi i år kunne nå 640 MW, og derfor satte man et loft på 20 MW om året frem mod 2020 for at holde sig inden for rammen på 800 MW i 2020.

Men den store usikkerhedsfaktor var, hvor omfattende udbygningen med større anlæg på tage af bygninger kunne blive. Her lød det forsigtige skøn omkring 20 MW, men de friske tal viser, at anmeldte, større anlæg på tage er på hele 140 MW. Dermed ser den reelle udbygning ud til at nå 760 MW i år, og rammen for solcelleaftalen vil så reelt allerede være sprængt.

KL revser Lidegaards solcellestramning

Indberetningerne fra netselskaberne er sket efter den samme metode, der blev brugt, da ministeriet kom frem til, at udbygningen med store anlæg på landjorden samlet var 130 MW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også