Radikale kritiserede klimakrav på 70 pct. – men kræver det nu selv

De Radikale kritiserede for få måneder siden et krav fra Enhedslisten om en 70 procents reduktion af udledningen af drivhusgasser i 2030. Nu stiller partiet selv kravet.
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Et klimamål skal "hænge sammen i virkelighedens verden", lød kritikken for få måneder siden fra De Radikale af Enhedslistens klimaplan om en 70 procents reduktion af udledningen af drivhusgasser i 2030.

Men nu har De Radikale hævet sit reduktionskrav fra 60 pct. til 70 pct. til en kommende Socialdemokratisk-ledet regering. Det sker i fællesskab med Enhedslisten, SF og Alternativet.

Til Politiken siger De Radikales formand, Morten Østergaard, at opjusteringen til 70 pct. sker på baggrund af, at eksperter har vurderet, at De Radikale vil kunne opnå en reduktion af udledningerne på 65 pct. i 2030, hvis partiet kommer igennem med alle punkter i den klimaplan, partiet præsenterede i marts.

"Vi mener, at det er både realistisk, men også tilpas ambitiøst til, at vi skal stå på tæer og ikke bare kan klare det med kendte virkemidler. Og det er vel egentlig også sådan en målsætning, man har brug for, nemlig en, hvor vi i den rigeste del af verden skal anstrenge os for at nå den," siger Morten Østergaard til Politiken.

Kravet om en reduktion på 70 pct. i 2030 kommer, mindre end to uger efter at Socialdemokratiet for første gang forpligtede sig på et klimamål i 2030 på netop 60 pct.

DI roste Mette Frederiksens klimakrav – men støttepartierne er for ambitiøse

S vil have grønne regnemodeller i Finansministeriet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud